GroenLinks Oosterhout heeft vrijdag 23 februari haar jaarlijkse Groene Lintjes uitgereikt. Dat gebeurde tijdens een drukbezochte Meet Up in De Schelleboom. In totaal kwam daar zo'n 80 bezoekers op af. Het Groene Lintje werd dit jaar uitgereikt aan Zorgboerderij Levensvreugde. Het allereerste Groene Jeugdlintje ging naar de Tienerpartij van het Effent.

De jongeren van de Tienerpartij zetten zich in om de politiek te overtuigen van het belang van goed jeugdbeleid. Zo hebben zij zich ingezet voor gratis iPads voor kinderen van arme gezinnen. Deze tablets zijn vaak nodig op school, maar door het ontbreken daarvan bouwen deze kinderen een achterstand op. Daarnaast nodigen ze tijdens de gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekkers uit. Die mogen komen vertellen hoe zij zich in gaan zetten voor tieners.

Zorgboerderij Levensvreugde in Den Hout zet zich al 17 jaar lang in voor volwassenen met een beperking, zoals dementie. Op de Zorgboerderij wordt gezorgd voor dagbesteding. Dat gebeurt op een bestaande melkveehouderij waar ook kalfjes, geiten, konijnen, kippen, eendjes, katten en een ezel en een hond aanwezig zijn. De Zorgboerderij heeft een eigen moestuin, kruidentuin en boomgaard. Daardoor gaan groen en sociaal, de dingen waar GroenLinks Oosterhout zich voor inzet, samen.

Tijdens de Meet Up werd verder de top 8 van de kandidatenlijst van GroenLinks Oosterhout gepresenteerd. Zij kregen van dagvoorzitter Gerard Oome de kans om zich in ongeveer 2 minuten voor te stellen aan het publiek. Lijsttrekker Willem-Jan van der Zanden richtte zich in zijn eindspeech op de successen die GroenLinks Oosterhout de afgelopen vier jaar o.a. heeft bereikt, zoals zonnepanelen op basisscholen, een aparte reserve voor zorgdoeleinden en aansluiting bij de statiegeldalliantie.