Op 28 september 2018 heeft Provinciale Staten van Noord-Brabant ingestemd met het Provinciaal Inpassingsplan (PIP) voor de N629. Dit plan ligt nu bij de Raad van State in de beroepsfase, waardoor het nog een behoorlijke tijd kan duren voordat begonnen kan worden met de aanleg van de nieuwe weg.

Tijdens de behandeling is een motie met de naam ‘Maak werk van de huidige weg’ ingediend en aangenomen (zie bijlage). Hierin werden Gedeputeerde Staten opgeroepen om samen met de gemeenten werk te maken van het oplossen van de knelpunten op de Heistraat. Denk hierbij aan de verkeersoverlast rondom Avri. Ook gaat het om de algemene drukte en daardoor ontstane onveilige situaties op deze weg.

1. Is het college bekend met bovenstaande motie?
2. Is er sinds 28 september contact geweest tussen Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant en de colleges van Oosterhout en Dongen over het uitvoeren van deze motie?
a. Zo ja, wanneer is dit contact er geweest?
b. Kunt u aangeven óf en op welke manier deze motie uitgevoerd is of gaat worden?
c. Wat is de planning voor het oplossen van de knelpunten op de huidige weg?
d. Is het mogelijk om de afspraken hierover te delen met de raad?
3. Indien vraag 2 negatief is beantwoord, bent u het dan met GroenLinks eens dat de Gemeente Oosterhout proactief contact op dient te nemen met Gedeputeerde Staten en Dongen?
a. Zo ja, op welke termijn gaat het college dit doen en wilt u dit delen met de gemeenteraad?
b. Zo nee, waarom niet?
i. Snapt u dat omwonenden hierdoor het gevoel kunnen krijgen dat het de gemeenten Dongen en Oosterhout niet zozeer om een verbetering van verkeersveiligheid en doorstroming te doen is, maar vooral om het aanleggen van een nieuwe weg?