Willem-Jan van der Zanden

Fractievoorzitter GroenLinks Oosterhout

Willem-Jan van der Zanden is de fractievoorzitter van de GroenLinks fractie in de Oosterhoutse gemeenteraad. Sinds maart 2002 is hij raadslid voor GroenLinks in Oosterhout en in het dagelijks leven docent Wiskunde en Economie op het Sint-Oelbertgymnasium. "Ik wil mij graag opnieuw vier jaar voor GroenLinks de Oosterhoutse gemeenteraad in om mij daar in te zetten voor een sociale en groene gemeente met goede voorzieningen in de wijken."

Ik ben Willem-Jan van der Zanden. Op 14 december 1977 ben ik geboren in Oosterhout in het Sint Joseph Ziekenhuis. Sinds dat moment heb ik altijd in Oosterhout gewoond. Na de lagere school (Biëncorf) heb ik op het Mgr Frencken College het Atheneum gevolgd. Vanaf 1996 heb ik tot 2002 aan de Katholieke Universiteit Brabant gestudeerd in de opleiding Econometrie en Operational Research. Gedurende de jaren 2004 tot en met 2007 heb ik aan de Technische Universiteit Eindhoven gestudeerd waar ik een Eerste Graads bevoegdheid Wiskunde heb gehaald. Sinds augustus 2006 werk ik als docent Wiskunde op het Sint-Oelbertgymnasium in Oosterhout, waar ik nu vooral wiskundeles geef aan bovenbouw klassen.   

GroenLinks
Bij de Tweede Kamer verkiezingen van 1998 heb ik gestemd op Paul Rosenmöller. Destijds fractievoorzitter van GroenLinks in de Tweede Kamer. Paul Rosenmöller was op dat moment de oppositieleider in de Tweede Kamer tegen het paarse kabinet van PVDA, VVD en D66. Dat ondanks het feit dat GroenLinks toen maar 5 zetels had. Vrij snel na deze verkiezingen ben ik ook lid geworden van GroenLinks. GroenLinks was toen en is voor mij nog steeds de enige partij die een sociale en duurzame politiek met elkaar verbindt en steeds met alternatieven komt om de samenleving beter te maken. Dat gecombineerd met liberale standpunten op het gebied van persoonlijke vrijheden van mensen.

Politiek Oosterhout
Rond 2000 heb ik samen met een aantal andere GroenLinksers meegewerkt aan het opzetten van een plaatselijke afdeling van GroenLinks in Oosterhout. Een helder geluid links was hard nodig in de Oosterhoutse politiek. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2002 ben ik als lijsttrekker voor het eerst namens GroenLinks in de Oosterhoutse gemeenteraad gekozen. Acht jaar lang heb ik daar als eenmansfractie gezeten, gesteund door een goede en sterke achterban. Enkele jaren is er een samenwerking geweest met D66. Vanaf maart 2010 ben ik de fractievoorzitter van de tweepersoonsfractie van GroenLinks in Oosterhout. Als raadslid van GroenLinks strijd ik voor een sociaal en duurzaam Oosterhout. In. Ook blijf ik aandacht vragen voor het belang van een duurzame ontwikkeling van de stad Oosterhout. Dat is juist nu des te harder nodig om Oosterhout klaar te maken voor de toekomst.

Adresgegevens:

Hoogstraat 6
4901 PK Oosterhout
T: 0162-459540
I: http://www.wjvanderzanden.nl (Persoonlijke website)