Jacqueline Kuhlmann (zij/haar) zit sinds januari 2020 in de raad voor GroenLinks Oosterhout. In het dagelijks leven werkt ze als ambulant leerlingbegeleider vanuit het speciaal onderwijs. Ze helpt slechthorende kinderen en kinderen met een taalontwikkelingsstoornis, een zogenaamde TOS. "Ik heb zo'n mooi vak. Ik mag een-op-een met kinderen aan de slag om ze net dat beetje hulp te geven, dat duwtje in de juiste richting te geven."

Bij dát juiste duwtje geven en de juiste steun en hulp bieden, dat is waar het hart van de 49 jarige geboren en getogen Oosterhoutse ligt. Hulp bieden op moment dat het nodig is. Of het nu bij mens of dier is. "Het helpen van mens en dier is er van huis uit wel een beetje ingestampt. Ik geloof dat daar wel mijn drive zit, bij het helpen waar het kan. Maar vooral helpen waar het moet", aldus Jacqueline.

“Mijn hart gaat echt uit naar dieren. Zo hebben we bij ons thuis, jarenlang honden opgevangen. Die honden maakten onderdeel uit van ons gezin totdat zich een geschikt adoptiegezin aandiende. Daarmee werden honden geholpen die in Spanje soms letterlijk over het hek van het asiel gemieterd werden. Gezinnen vonden op deze manier een leuke hond die past in hun gezinssituatie én op deze manier staken we broodfokkers een stok tussen de wielen. Iedere hond minder via de broodfok is er één", zegt Kuhlmann fel. Ook is Kuhlmann aangesloten bij een zoekgroep die in actie komt als een hond kwijt of weggelopen is. "Het komt regelmatig voor dat ik 's avonds laat met andere deelneem aan een zoekactie of een vangkooi ga controleren".

Maar zeker ook mensen die een steuntje in de rug nodig hebben, kunnen op haar rekenen. Jacqueline vertelt een hekel te hebben aan onrecht. "Soms is het zo dubbel. Er zit soms een pijnlijk verschil tussen rechtmatigheid en rechtvaardigheid. Zo gaat mijn bloed koken als ik soms hoor hoe mensen door de (lokale) overheid worden benaderd omdat ze in een uitkeringssituatie zitten. Dan hoor ik dat ze benaderd worden als een crimineel. Echt dat wil er bij mij niet in. Achter iedere uitkering zit een uniek, vaak schrijnend, verhaal. Deze mensen verdienen het om menselijk behandeld te worden. Daar zijn we als GroenLinks gelukkig heel scherp op. Mensen vanuit wantrouwen benaderen is gewoon niet eerlijk".

Jacqueline Kuhlmann zegt waarde te hechten aan goede relaties, ook in de politiek. "Als je de moeite neemt mensen te leren kennen, begrijp je beter waarom een ander doet wat hij of zij doet. Dan gaat het gesprek dieper. Dan ga je luisteren om te horen wat een ander zegt".

 

De onderwerpen waar Jacqueline zich voornamelijk mee bezig houdt zijn:

Wmo-sport-natuur en milieu-sociaal domein-horeca- burgerparticipatie-dierenwelzijn- inclusiviteit.

 

Jacqueline Kuhlmann is te bereiken via:

mail: jacqueline@groenlinksoosterhout.nl

tel. 06-10038510