Martijn Louwerens (hij/hem) is woordvoerder op een aantal pittige dossiers. Zo is hij woordvoerder jeugd en jeugdzorg. Louwerens is werkzaam als intern begeleider op een basisschool en heeft samen met zijn vrouw drie pleegkinderen. Hij kent de ins en outs van de Jeugdzorg dus van meerdere kanten.

Dat het slimmer moet voor onze jeugd, staat voor Martijn wel vast en hij heeft hier met zijn expertise een heldere kijk op. Met zijn onderwijsachtergrond ligt het voor de hand dat Louwerens ook het woord voert namens GroenLinks over onderwijs en alles wat hiermee te maken heeft.

Ook het dossier "bouwen en wonen" ligt op het bord van Louwerens. De wachttijd voor een betaalbare huurwoning in sommige wijken is opgelopen tot vijftien jaar en voor mensen met een modaal inkomen is een koophuis bijna niet meer haalbaar. Moet je jezelf eens voorstellen dat je als leerkracht, politieagent of verpleegkundige gewoon geen huis meer kunt kopen. Het inkomen is te hoog voor een sociale huurwoning. Hierdoor ben je aangewezen op dure particuliere huur terwijl het verkrijgen van een hypotheek niet mogelijk is.

Mensen hebben recht op een betaalbare en passende woonruimte. Het wordt hoog tijd dat we hier als politiek nu écht op gaan sturen: "Van de 100 huizen die er gebouwd gaan worden in Oosterhout, moeten er 40 betaalbaar zijn. Of het nou huur- of koopwoningen zijn. Als je zorgt voor een goede mix krijgt iedereen weer de kans op een betaalbaar en passend huis; wonen is namelijk een recht. Uiteraard moeten die nieuwbouwprojecten slim gebouwd worden. Met aandacht voor duurzaamheid en leefgenot.

De belangrijkste portefeuilles waar Martijn het woord over voert, zijn: Kansengelijkheid, economie, jeugd en jeugdzorg, kunst en cultuur, onderwijs, bouwen en wonen.

Martijn Louwerens is te bereiken per mail: martijn@groenlinksoosterhout.nl en per telefoon: 06-24711884