Ian van Vugt is campagneleider en de nummer 7 op de lijst voor GroenLinks Oosterhout. Ian is de jongste kandidaat op de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen; 23 jaar is hij.

Als de covid-19 maatregelen niet nog meer roet in het eten gooit, gaat Ian in mei van dit jaar afstuderen aan de Universiteit van Leiden. Van Vugt studeert Politicologie en heeft zich gespecialiseerd in Internationale Politiek. ‘Politiek vind ik zo boeiend. Alles in het leven is politiek, daar kwam ik steeds meer achter tijdens mijn schooltijd. Van de grote wereldproblemen waar wereldleiders zich mee bezighouden tot de inrichting van de parkeerplaatsen voor je eigen deur: allemaal politiek’, zo motiveert van Vugt zijn studiekeuze.

Ian is een echte Oosterhouter. ‘Als de Universiteit van Leiden in Oosterhout had gestaan, had ik het wel geweten’, grapt van Vugt. Van Vugt gaat zich inzetten om de gevoelde afstand tussen bewoners en politiek te verkleinen. ‘De gemeente moet Oosterhouters met een plan meer ondersteunen en hulp bieden bij de uitvoering van dat plan. Hierbij zijn de wijkmakelaars een belangrijke spil. daarom is het nodig dat onze wijkmakelaars meer zeggenschap en budget krijgen binnen de gemeente’.

‘Ook gaat GroenLinks zich nog sterker maken voor het mee kunnen doen aan culturele zaken. Óók voor mensen waar daar in de portemonnee eigenlijk geen ruimte voor is.  De komst van een Oosterhoutse Cultuurpas is daarom erg belangrijk. Zodat dan die pianoles bij bijvoorbeeld H19 wél mogelijk gaat worden. Cultuur is gewoon een belangrijke bouwsteen in onze samenleving. Daar moet iedereen van kunnen profiteren’, aldus een bevlogen Ian van Vugt.

‘Waar óók iets aan moet gebeuren is dat er geen gedoe meer is over het wel dan niet laten wapperen van de Regenboogvlag bij het gemeentehuis. De uitleg van de gemeente destijds, dat het vanzelfsprekend was dat iedereen gelijk is en dat de gemeente daar geen vlag voor hoefde te wapperen om de LHBTQ+ gemeenschap te steunen. Die uitleg raakt mij dus persoonlijk!’, aldus van Vugt. ‘Heel goed dat mijn partij, GroenLinks, hier toen al vragen over heeft gesteld! Steun laat je zien. Zeker steun aan groepen en gemeenschappen in onze samenleving die kwetsbaar zijn’.

Ian van Vugt is nummer 7 op de kieslijst van GroenLinks Oosterhout. verkiezingen vinden plaats op 16 maart van dit jaar.

Video Ian van Vugt Afspelen op YouTube