Louis Nelissen is de nummer 8 op de kieslijst van GroenLinks Oosterhout.

Louis is zo’n typisch actieve wijkbewoner. Hij is dan ook heel blij met de wijkmakelaars die wijkbewoners ondersteunen bij het regelen en organiseren van zaken in de wijk. ‘Want’, zo stelt Louis, ‘wijkbewoners weten namelijk heel goed wat er in de wijk nodig is. Wijkbewoners lopen, fietsen en leven iedere dag in hun wijk en weten exact waar de plus- en minpunten te vinden zijn’.

Louis, is zelf actief in de wijk Slotjes-Midden. Deze wijk staat bij veel Oosterhouters nog steeds bekend als d’n Besterd. ‘Er gebeurt hartstikke veel in onze wijk’, aldus de 43 jarige Nelissen. ‘Er wordt volop gebouwd, gerenoveerd en gesloopt. Voor wijkbewoners hét moment om de vinger aan de pols te houden. Maar vooral ook mee te denken én eigen ideeën aan te reiken bij de gemeente’. Dat inwoners mee kunnen en mogen doen is voor GroenLinks een belangrijke voorwaarde als het gaat om de relatie tussen inwoners en de lokale overheid. Nelissen gaat er namens GroenLinks aan bijdragen dat juist die relatie echt verbetert.

Louis Nelissen is zelf een fervent fietser. ‘Dagelijks merk ik hoe fijn én belangrijk het is dat Oosterhout beschikt over veilige en snelle fietsverbindingen. Oosterhout doet het zeker niet slecht voor de fietsers. Maar het kan beter. GroenLinks wil er voor zorgen dat er meer veilige en snellere fietsverbindingen komen, die het mensen makkelijker maken de fiets te pakken in plaats van de auto’, legt een bevlogen Nelissen uit. ‘We moeten als overheid de fietser gewoon goed verzorgen: veilige fietspaden, slim afgestelde verkeerslichten, plekken waar fietsen veilig gestald en opgeladen kunnen worden. We moeten gewoon de fiets durven verkiezen boven de auto in onze stad!’ GroenLinks staat wat Louis betreft voor Groen én gezond. ‘Fietsen is beiden! Gezond voor het lijf en goed voor het milieu’, aldus Nelissen.

Louis vindt het belangrijk dat er simpelweg veel groen in de wijken is. ‘Vanzelfsprekend geldt deze versterking van natuur ook voor onze kerkdorpen. We moeten zuinig zijn op ons groen. Dit is goed voor de natuur en voor recreatie vlakbij huis. Veel groen maakt buurten gewoon een stuk fijner maar helpt ook om hitte in de stad en wijken te verminderen’.

Louis Nelissen staat op nummer 8 van de GroenLinks lijst.

Video Louis Nelissen Afspelen op YouTube