Niels Keller is de nummer 9 op de kieslijst van GroenLinks Oosterhout. Keller, in het dagelijkse levens werkzaam als Product Developer bij een bedrijf dat zich bezighoudt met innovatieve producten, is relatief kort betrokken bij GroenLinks Oosterhout. In de zomer van 2021 is Niels door de afdeling uitgenodigd een bijdrage te leveren aan de programmacommissie van GroenLinks.

Uiteindelijk heeft het er toe geleid dat Niels een mooie plek op de kieslijst van GroenLinks heeft gekregen. Niels weet ook waar hij zich voor in gaat zetten. 'Ik ga me sterk maken voor een haalbare en betaalbare energietransitie. Mijn hele leven ben ik al gericht op de toekomst. Ik kan niet wachten op alle nieuwe kansen, mogelijkheden en positieve ontwikkelingen die er altijd aan zitten te komen'. Niels vervolgt: 'Ik ben er van overtuigd dat de energietransitie haalbaar, betaalbaar en eerlijk kan, én moet zijn. Iedereen in de gemeente Oosterhout, zowel inwoners als bedrijven, moet hulp, ondersteuning en aanmoediging kunnen krijgen die ze nodig hebben om de verandering te maken'.

Sinds 3 jaar woont Niels Keller met zijn vrouw en kinderen in Oosterhout. 'Ik kom oorspronkelijk van de Veluwe, op loopafstand van het bos. Waarschijnlijk voel ik mij daardoor op mijn plek in de natuur. Met name tussen de bomen in het bos, en in de bergen, maar die hebben we helaas niet in Oosterhout', aldus Niels. 'Ik weet zeker dat iedereen blij wordt van meer natuur. Groen rond je huis, in de straat, de wijk, de stad, waar dan ook. Het heeft aantoonbaar zo veel voordelen! En er zijn al zoveel ideeën en oplossingen die we morgen kunnen toepassen! Wat mij betreft laten we dus bestaande natuur in takt, voegen we waar het kan groen toe aan bestaande gebieden, en maken we alle nieuwe ontwikkelingen zo duurzaam mogelijk'.

Niels betoogt dat hij vaak hoort dat die hele energietransitie maar duur en moeilijk is, maar Niels wil het tegendeel bewijzen. 'Er zijn geen nadelen, alleen een fijne toekomst met groene leefomgeving en een leefbare aarde'. Niels kent geen angst als het gaat om de energietransitie. Niels Keller staat op nummer 9 op de kieslijst van GroenLinks.

Video Niels Keller Afspelen op YouTube