Voor de zomer hebben Oosterhoutse leden van GroenLinks zich ingezet om een openbare regionale themadiscussie over het onderwerp "GroenLinks en regeringsverantwoordelijkheid" naar Oosterhout te halen. Hoewel alles was voorbereid bleken op het laatste moment Tweede Kamerlid Farah Karimi en Eerste Kamerlid Tom Pitstra alsnog niet beschikbaar. De belangstellenden die naar Hotel-Café 't Zonneke waren gekomen hebben die avond in juni afgesproken na de zomer nog eens bij elkaar te komen. Die afspraak is nagekomen en nadien gevolgd door nog enkele bijeenkomsten.

Witte vlek: De werkgroep wordt in het kader van het witte vlekken plan ondersteund door het bestuur van GroenLinks Breda en GroenLinks Brabant. Dit plan houdt in dat GroenLinks zich ook plaatselijk zou moeten manifesteren in gemeenten waar nu nog geen vertegenwoordiging zit in de gemeenteraad. Op grond van het aantal stemmen dat in Oosterhout bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer en Provinciale Staten is uitgebracht op GroenLinks zouden er zeker zetels zijn behaald wanneer in 1998 aan de raadsverkiezingen zou zijn deelgenomen.

Missie: De werkgroep wil de Oosterhouters die eerder op GroenLinks hebben gestemd nu in de gelegenheid stellen om zich ook met de plaatselijke politiek bezig te houden. Door aan de maandelijkse bijeenkomsten deel te nemen kan meegewerkt worden aan een voorbereidingsprogramma dat erop gericht is in 2002 met een programma en een kandidatenlijst deel te nemen aan de raadsverkiezingen.

Voorbereidingen: In deze fase ligt de nadruk nog op het onderling vergelijken van de programma's van de plaatselijke politieke groeperingen en het volgen van de handelingen in de raad. In de komende tijd zal de GroenLinks werkgroep wat meer naar buiten treden en contact zoeken met organisaties in de Oosterhoutse samenleving.

Bijeenkomsten: De eerstvolgende bijeenkomst wordt gehouden op woensdag 24 januari a.s. in wijkcentrum Strijen, Sperwerstraat 3, aanvang 20.00 uur. In deze bijeenkomst zal worden afgesproken op welke dag de werkgroep in 2001 maandelijks bijeen zal komen.