Het was een feestelijk gebeuren!

De GSA-groep van het Oelbertgymnasium was dit jaar uitgekozen om het Groene Jeugdlintje in ontvangst te nemen van de afdeling GroenLinks Oosterhout.

De groep, volledige naam: Gender & Sexuality Alliance, geeft voorlichting aan leerlingen op het gebied van gender en identiteit. Heeft meegewerkt aan genderneutrale toiletten, organiseert paarse vrijdag, en werkt breed aan bewustwording. De groep houdt maandelijks een vergadering en bestaat ondertussen uit ongeveer 20 leden.

Ook de oprichters die de groep in 2017 waren gestart werden bedankt en kregen ook een Groene Jeugdlintje.

De jongeren ontvingen een mooie oorkonde naast de lintjes. Hun enthousiasme en dankbaarheid hiervoor was duidelijk aanwezig in de raadzaal en tijdens de nazit onder het genot van wat drinken met cake.

GroenLinks Oosterhout is blij met dit soort initiatieven en activiteiten waarbij het gaat om een menswaardig bestaan voor iedereen. Ook groene projecten zijn al in het zonnetje gezet de afgelopen jaren: menswaardig bestaan en duurzaamheid, speerpunten van GroenLinks!

Gefeliciteerd voor de GSA-groep als ontvangers van het Groene Jeugdlintje 2024!  En succes met de voortzetting van jullie werk!