Bij de eerste 2 kramen op de Oosterhoutse Heuvel stond het campagneteam van GroenLinks dat bestaat uit: Thea van der Zanden (campagneleidster) en daarnaast uit: Vera, Jacqueline, Annie en Jolanda. Als extra hulp voor één activiteit bij de kraam was ook Ilse de hele dag aanwezig! Voor deze Wereldkinderdag 2017 waren er zes activiteiten opgezet.

1). De Blikvanger; voor het gooien van flesjes en blikjes hierin.

2). De Pakjesbak; voor het gooien van drinkpakjes in deze bak en de beloning voor beide activiteiten was een verrassingscadeautje: grabbelen uit de grabbelton of het kiezen voor een gouden of zilveren medaille met de tekst: “beste opruimkampioen van de Wereldkinderdag 2017”.

3). Vera hield hiervoor de turfkaart bij en in totaal hebben 200 kinderen over de gehele dag hieraan deelgenomen.

4). Aan de volwassenen werd een “weggooitest” meegegeven met het verzoek om deze geheel vrijblijvend thuis bij te houden voor max. 14 dagen wat je aan voedsel onbewust weggooit in de kliko. Met als doel: bewustwording van de verspilling aan voedsel en hoeveel geld er hiermee ongemerkt verdwijnt!

5). Flapoverbord; met de slogan: “Hoe groener de aarde, hoe cooler de planeet” daarop vermeld en kinderen mochten daar met kleurenstiften een mooie kleine tekening om de tekst heen kleuren!

6). Een meerkeuze enquête op papier over: welke keuzes je maakt om een schoner milieu te krijgen en te houden Deze werden voorgelegd aan wat oudere kinderen zo tussen 10 en 15 jaar oud, die met pen meerdere antwoorden mochten aankruisen en daarna het papier moesten inleveren bij iemand die achter de kraam hiervoor stond!

Het weer was ons werkelijk goed gezind want we zijn deze dag begonnen met een zonnetje aan de lucht en de dag geëindigd met een stralende en zeer tevreden zonneschijn op ons gezicht Wereldkinderdag 2017 was voor die 200 kinderen en het team van GroenLinks één groot succes en wij zullen hier nog lang van nagenieten!!!