Aansluitend op de eerder gestelde vragen van de SP voelen we de behoefte om aanvullend een aantal vragen aan het college voor te leggen. Enerzijds omdat de manier waarop de instelling van de sociale wijkteams vragen oproept, anderzijds omdat we naar aanleiding van de beantwoording van de vragen van de SP, in het bijzonder vraag 5, nieuwe vragen bij ons ontstaan.
In het kader van artikel 41 van het Reglement van Orde van de gemeente Oosterhout wil Groen Links, PvdA, SP en D66 u dan ook de volgende vragen stellen:
1. Hoeveel procent van de Oosterhoutse bevolking wordt naar verwachting bereikt door het instellen van de sociale wijkteams?
2. Hoe wordt invulling gegeven aan Burgerparticipatie bij de instelling en ontwikkeling van de teams?
3. Is er een evaluatie gemaakt van de vorige sociale wijkteams? Zo ja, is deze beschikbaar? Zo nee, waarom niet?
4. Is er, zoals verteld op 28 juni, sprake van een stichtingsstructuur?
5. Hoe is het bestuur samengesteld?
6. Welke resultaatsafspraken zijn er gemaakt met het bestuur?
7. Hoe gaat het bestuur van deze stichting verantwoording afleggen?
8. Hoe kan het dat er sociale wijkteams opgericht worden met belanghebbende partijen erin? Horen zij niet onafhankelijk te zijn?
9. Als er belanghebbende partijen zijn bij de sociale wijkteams kan het nooit zo zijn dat door de cliënt bepaald wordt waar ze geholpen worden. Hoe staat dit in verhouding tot de keuzevrijheid van de cliënt?
10. Hoe kunnen deze partijen garanderen dat mensen zo lang mogelijk door het eigen netwerk ondersteund worden als zij een direct belang hebben als dat niet meer gebeurd?
11. Stimuleren we op deze manier niet dat grote logge organisaties blijven bestaan in plaats van dat mensen geholpen worden door kleinere efficiëntere organisaties?
12. In hoeverre worden de partijen die de sociale wijkteams vormen nog gecontroleerd op overhead en efficiëntie?
13. Zijn we straks niet teveel afhankelijk van deze partijen zodat we ze wel financieel moeten blijven ondersteunen?
14. Waarom is er geen partij jeugdzorg in dit team opgenomen?
15. Hoe sluiten de sociale wijkteams aan bij bestaande structuren zoals H.A., wijkagent etc?
16. In hoeverre gaan de sociale wijkteams bestaande structuren in de weg lopen? Bijvoorbeeld als het gaat om doorverwijzing van dyslexie op scholen?
17. Kunt u aangeven waarop u gebaseerd heeft dat gemiddeld 8000) van de hulpvraag wordt afgevangen door het sociaal wijkteam?