Op 10 juni 2014 is de verordening leerlingenvervoer vastgesteld door de gemeenteraad. Deze verordening is ingegaan per 1 augustus 2014. Door een overgangsregeling gaat deze regeling voor de meeste leerlingen feitelijk pas in met ingang van het schooljaar 2015-2016. Inmiddels zijn de meeste leerlingen geplaatst en zijn de aanvragen betreffende het leerlingenvervoer binnengekomen bij de gemeente. Wij stellen u de volgende vragen met betrekking tot de verordening leerlingenvervoer:

1) Hoeveel leerlingen uit Oosterhout gaan naar een vorm van (V)SO?

2) Voor hoeveel van deze leerlingen is er een vorm van leerlingenvervoer aangevraagd en voor hoeveel leerlingen is deze aanvraag goedgekeurd?

3) Indien er aanvragen zijn afgekeurd: wat waren hiervoor de redenen?

4) Zijn er leerlingen die een gedeeltelijke bekostiging voor het leerlingenvervoer hebben ontvangen? Zo ja, hoeveel en waarom?

5) Leerlingen worden vervoerd naar de dichtstbijzijnde voor hen toegankelijke school, tenzij vervoer naar een verder weg gelegen school goedkoper is. Is dit volgend schooljaar aan de orde? Zo ja, om hoeveel gevallen gaat het hier? Zo nee, is deze mogelijkheid voorgelegd aan ouders en hoe vaak is dit voorgekomen?

6) Is er bij beoordeling van de aanvragen het advies van deskundigen gevraagd? Zo ja, bij hoeveel aanvragen is er advies gevraagd van welke deskundigen? Zo nee, waarom is er geen advies ingewonnen bij aanvragen?

7) Is er naast aangepast vervoer ook bekostiging aangevraagd of verleend voor de kosten van openbaar vervoer en/of fiets? Zo ja, om hoeveel gevallen gaat het hier, uitgesplitst in openbaar vervoer en fiets. Op basis waarvan heeft het College beoordeeld dat deze bekostiging het meest passend is?

8) Heeft het College gebruik gemaakt van haar bevoegdheid zoals vermeld in artikel 24 van de verordening? Zo ja, in hoeveel gevallen? Zo nee, waarom niet?

9) Heeft het College medisch advies ingewonnen bij een adviesbureau? Zo ja, hoe vaak is dit gebeurd, wat was hiervan de uitkomst en om welk adviesbureau gaat het hier?