GroenLinks maakt met een duo-fractievoorzitterschap een vernieuwende keuze. De fractie staat aan het begin van een nieuwe fase. Voor het eerst in 20 jaar maakt zij deel uit van een coalitie. Daarnaast wordt zij voor het eerst in 20 jaar niet geleid door Van der Zanden. De keuze voor de fractieleiding is dan ook heel belangrijk.

De fractie hoopt door de combinatie van de individuele kwaliteiten van Kuhlmann en Van der Pluijm een vliegende start te maken in de coalitie. Een duo geeft bovendien goede balans. Gedeeld leiderschap zorgt niet alleen voor een gedeelde verantwoordelijkheid, maar ook voor meer reflectie. Zo zorgen we ervoor dat wat wij doen het beste is voor Oosterhout.

Een belangrijk onderdeel daarvan is het ambitieuze bestuursakkoord dat op 31 mei is ondertekend. GroenLinks is blij met de richting die het akkoord geeft. Omdat niet alles is dichtgetimmerd, gaan Van der Pluijm en Kuhlmann aan de slag om samen met de fractie het maximale uit dit akkoord te halen. Voor een menselijker, eerlijker en duurzamer Oosterhout.